hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hartyáni krémes

120 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztából két cipót formázunk, majd lisztezett deszkán, egyenként, tepsi méretűre nyújtjuk.
  2. Egy 30x30 cm-es tepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt vágunk, majd egyenként, 7-8 perc alatt megsütjük a lapokat, a 180 fokra előmelegített sütőben.
  3. A lisztet, a cukrokat a tejjel csomómentesre keverjük, közepes lángon felfőzzük, majd kihűtjük, és a vajjal kihabosítjuk a főzött krémet.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémmel, és a habfixálóval együtt krémesre keverjük.
  5. Egy tálcára tesszük az egyik kihűlt lapot, és a fele krémet rásimítjuk, majd kirakjuk babapiskótával, majd egy ecset segítségével a babapiskótákat a rummal (vagy rum aromával) lekenjük. Következik a krém másik fele, amit elsimítunk a babapiskótákon, majd befedjük a másik tésztalappal.
  6. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd porcukorral megszórva tálaljuk. 

     

Ezek is érdekelhetnek