Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Valenciai paella

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személynek:
  • 1 kg csirkemellfilé
  • 50 dkg rizs
  • 30 dkg sertés szűzpecsenye (vagy kicsontozott rövidkaraj)
  • 30 dkg zöldborsó
  • 25 dkg marinált paradicsompaprika
  • 8 dl sáfrányos alaplé
  • étolaj
  • 1 kagylókonzerv
  • 25 dkg főtt, tisztított garnélarák
  • 1 tintahalkonzerv
  • 1 citrom
  • 1 fej fokhagyma
  • törött feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: A húsokat falatnyi kockára vágjuk. A halkonzervek levét leszűrjük. A marinált paprikát csíkokra vágjuk.

    Az olajat olyan nagyméretű serpenyőbe öntjük, amely a sütőbe is betehető. Rászórjuk a tisztított, zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, majd sorban, egymás után megpirítjuk rajta a húsdarabok mindkét oldalát. Rátesszük a halféléket is, rászórjuk a fűszereket, és beleöntjük a megmosott, lecsöpögtetett rizst. Az egészet jól összepirítjuk, hozzászórjuk a zöldborsót és a marinált paprikát, felöntjük a sáfrányos alaplével. Az ételt felforraljuk.

    Lefedjük, és betesszük az előmelegített, forró sütőbe. Közepes lángon 30 percig pároljuk. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és még legalább 20 percig benne hagyjuk, hogy a rizs az összes lét felszívhassa.

    Tálalás előtt villával óvatosan felkeverjük, majd citromszeletekkel feldíszítve kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin