Vajas-tejfölös pogácsa

default user icon
10 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 4 dl tejföl
  • 3 kiskanál só
  • 1 kiskanál cukor
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl tej

Elkészítés

    Elkészítés: A fél deci tejben egy kiskanál cukorral fölfuttatjuk az élesztőt, és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll. Körülbelül 10 percig kelesztjük. Utána szétnyújtjuk és hajtogatjuk: fölülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig alája hajtjuk. Utána pihentetjük nagyjából 10-15 percig, majd megismételjük a hajtogatást. Utána 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, keresztbe és hosszába becsíkozzuk,majd 4-5 centi átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük 200 fokon, úgy 25 percig.

Megjegyzés

Nagyon finom, puha, nagy pogácsáink lesznek, ami minden alkalomra megfelel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Willand Veronika 4 évvel ezelőtt
Én is utólag láttam a hozzászólásokban, hogy 60 dkg liszt kell bele. Furcsállom, mert nekem így 80 dkg liszttel lett pont jó az állaga, kevesebbel szerintem ki se tudtam volna nyújtani, annyira ragadt volna. Én tuti megtartom ezt az arányt a későbbiekben is. Én kicsi pogácsákat csináltam belőle, így is tökéletes lett. Egyszerű, finom, puha, mindenki falta ezerrel:) Köszönöm a receptet!!
Évi 5 évvel ezelőtt
Köszi, köszi, köszi!!! Nem vagyok egy pogácsa király, de ez annyira egyszerű, annyira jó -részletes- a leírás, hogy teljes volt a siker. Anyukám tőlem kérte el a receptet. Fini!!!
szekeresné hőgyes julianna 5 évvel ezelőtt
nagyon finom a pogácsa már többször is meg csináltam és izlik a családnak
Lamatsch Anikó 6 évvel ezelőtt
Én is 80 dkg liszttel csináltam, először ragadt a tésztája, úgyhogy még egy kicsit tettem bele. Nagyon finom, puha lett, és jó sok.
Sevik Klára Gabriella 6 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet.Nem szokásom elolvasni a hozzászólásokat,de most kivételt tettem.Talán más is így van mint én.Ez esetben elmulasztottam volna,azt a megjegyzést miszerint 20 dkg liszttel kevesebbet kell bele tenni .Nem lehet megszerkeszteni az eredeti recept oldalt ?
Harza Magdi 7 évvel ezelőtt
Köszike a receptet, nagyon finom lett a pogi! Nekem így 80dg liszttel is sikerült.
Hodosán Tímea 7 évvel ezelőtt
Köszi, hogy megosztottad velünk ezt a receptet. Tegnap véletlenül találtam rá, a lányzó farsangjára kellett sütni valamit. Ezt választottam, és nagyon jól döntöttem! Még ki sem sült a teljes adag, már a fele elfogyott :D! Nagyon fincsi lett! Mivel én 80 dkg liszttel csináltam, ezért több tej kellett hozzá. De 3 tepsivel lett! Köszi!
edita fekete 9 évvel ezelőtt
csak 60dkg liszt kell bele,nem 80dkg
edita fekete 9 évvel ezelőtt
igen,másodszor is kell pihentetni és a kenéshez plusz egy tojás kell,bocsi elfelejtettem hozzáirni,szóval összesen 3 tojás-2 tésztába+1 a kenéshez
judit 9 évvel ezelőtt
A tésztát a második hajtogatás után kell-e még pihentetni, vagy egyből lehet kinyújtani és a 2 tojást hogyan kell elosztani (tészta és teteje, vagy csak tészta, vagy csak teteje)-

Hasonló Receptek

Magazin