Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ütős csokitorta

default user icon
4 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg mandula
  • 35 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg margarin
  • 2 evőkanál tejszín
  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál tej
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • kevés margarin és cukrozatlan kakaópor a tortaforma előkészítéséhez
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg margarin
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés

    Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Alaposan kimargarinozunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, aztán sütőpapírt illesztünk az aljába, és a sütőpapírt megkenjük margarinnal. Ezután ahelyett, hogy kiliszteznénk a formát, vékonyan beszórjuk teaszűrőn átszitált, csomómentes kakaóporral, hogy ezzel is erősítsük a torta csokis ízét.

    A mandulát száraz serpenyőben mérsékelt lángon kevergetve illatosra pirítjuk, és ha kihűlt, durvára daráljuk. Az étcsokit apróra törjük, és a margarinnal meg a tejszínnel együtt finom gőz fölött kevergetve megolvasztjuk. Ha már sima és folyós, félretesszük kihűlni.

    Indulhat az érdemi munka, azaz a tortamassza elkészítése és a tortasütés. A tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a sót és a tejet, aztán robotgéppel néhány perc alatt habosra és sűrűre verjük. Akkor lesz jó, ha a térfogata legalább a duplájára nő. Ekkor apránként belecsurgatjuk az olvadt csokit, jól elkeverjük, majd teaszűrőn át beleszitáljuk a masszába a kakaóport. Az egészet rendesen kidolgozzuk, aztán letesszük a gépet, fakanalat veszünk elő, és beleforgatjuk a durvára darált mandulát. A masszát beleöntjük az előkészített tortaformába, és 45 percig sütjük. Ennyi idő után készen van, pedig a beleszúrt tű ragacsosan jön ki belőle. Nem baj, ennek így is kell lennie, és ha tovább bent hagynánk, azzal túlsütnénk, kiszárítanánk.

    Megvárjuk, amíg a torta langyosra hűl, aztán óvatosan körbevágjuk egy késsel, kifordítjuk egy nagy tálra, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Miután teljesen kihűlt, lefóliázzuk, és betesszük 1 éjszakára a hűtőbe.

    A mázhoz enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk az apróra tört étcsokit a margarinnal és a rummal. Még langyosan rákenjük a hideg tortára, egyenletesen eloszlatjuk rajta, és a tortát visszatesszük 1 órára a hűtőbe. Tálalás előtt 30 perccel kivesszük onnan, hogy kicsit felmelegedjen, aztán forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel vékonyan felszeleteljük.

Megjegyzés

10 szeletes torta lesz belőle.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

tatikus
Ez a recept isteni,csak az a baj,hogy az én családom nem képes egy egész éjszakát várni rá,amíg a torta a hűtőben pihen.
Szuszo
Sziasztok! Megcsináltam isteni fincsi, viszont amikor kivettem a formából kettétört. Kívűl kicsit kérgesre sült a torta, belül meg nagyon puha. 45\' sütöttem, nem is volt sületlen, pont jó, de amikor simán kicsusszant a formából el is tört. Sajnáltam, születésnapra készűlt. Az Íze tényleg nagyon jó!
erin
Jahhh, mert gondolom itt minden receptet mindenki saját maga otthon kreál! Meg, ha például egy receptet úgy kapsz meg, hogy már átment 20 kézen, akkor gondolom mindenki továbbadja, hogy eredetileg honnan van. De, ha már elkaptad a receptlopó bűnöst, akkor ideírhattad volna te, hogy honnan is van ez a recept és, hogy szerinted milyen.
zsoofii
ez egy jó recept, csak kár h nm a Tiéd :S ha már mástól \"lopsz\" receptet, akkor jó lenne feltüntetni, h eredetileg kié...

Hasonló Receptek

Magazin