Elkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez, és a tésztát al dente megfőzzük benne. Leszűrjük, és összekeverjük a vajjal.
Közben a babot kisebb darabokra vágjuk. A répát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A babot forró, sós vízben 10 percig főzzük, majd hozzákeverjük a répát, és még 6 percig főzzük, leszűrjük.
A padlizsánt megmossuk, hosszában 3 mm vastag szeletekre vágjuk, majd ezeket vékony csíkokra. Felforrósítjuk az olajat, és a padlizsánt megpirítjuk benne. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük, a padlizsánhoz adjuk, és megkapatjuk.
Kivajazunk egy 1,5 literes tűzálló tálat. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
A zöldségeket összekeverjük a tésztával, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, összeforgatjuk, és a tűzálló tálba terítjük.
A túrót összedolgozzuk a tojásokkal és a rszelt parmezán felével, sózzuk, és a tésztára öntjük egyenletesen elosztva. Megszórjuk a maradék parmezánnal, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, 20 perc után takarjuk le alufóliával.
Bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre