Túrós-grízes torta

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • Krém:
  • 30 dkg túró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál búzadara
  • Díszítés:
  • étcsokoládé
  • színes tortadara

Elkészítés

    1. Az 5 tojás fehérjét 5 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a tojások sárgájával.
    2. Ezután hozzáadjuk a sütőport és a lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük.
    3. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a búzadarát és sűrű tejbegrízt főzünk. Mikor megfőtt, a kristálycukrot is beletesszük. A tejbegrízt kihűtjük, majd ezután óvatosan belekeverjük a túrót.
    4. A megsült tortát kihűtjük, majd rákenjük a túrós krémet. A tetejét olvasztott étcsokoládéval bevonjuk és színes tortadarával díszítjük.

Megjegyzés

A túró rudi torta költségtakarékosabb változata.

Nemes-Pádár Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin