Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tormával töltött marhafelsál

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Marhánkat sózzuk, borsozzuk, és egy megfelelő méretű edényben az olajon körös-körül fehéredésig sütjük. A felkarikázott hagymát köréje hajigáljuk, kicsit megfuttatjuk. Ha már kirohangálta magát, leöntjük a borral, fedő alá rejtjük, és kicsi lángon jó 1,5 ra alatt puhára pároljuk. Ha szüksége van közben egy kis vízre, ám adjunk neki.

Közben igyunk egy laza fröccsöt, és készítsük el a tölteléket. Kedves kis tálkánkban keverjük össze a tormát, a porcukrot, a tejfölt, és a zsemlemorzsát. Gyengéden sózzuk meg. Ha húsunk megpuhult, szúrjuk fel, és töltsük meg a tormakrémmel. Zárjuk le a végeket, és hagyjuk még a saját levében párolódni egy bő negyedórát.

Tálaljuk felszeletelve, burgonyapürével, valamint párolt zöldségekkel körítve. Cabernet sauvignon illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek