Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött sertésszűz balzsamos hagymákkal és édesburgonya-pürével

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 90 dkg (2 kisebb darab) sertésszűz
  • 15 dkg orda
  • 1 kápia paprika
  • 1 paprika
  • 2-2 evőkanál tökmag, szezámmag, lenmag, napraforgómag keverve
  • bors
  • 1 tojás
  • 4 fej lilahagyma
  • 20 dkg gyöngyhagyma
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 60 dkg édesburgonya
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A sertésszűzek végeit levágjuk. A maradék hengereket keresztben félbevágjuk, majd a hosszanti oldal mentén 1 centi vastagra felvágjuk úgy, mintha piskótatekercset akarnánk kigöngyölni. Az így keletkezett téglalapokat sózzuk, borsozzuk.

    A paprikákat és a sajtot fél centis hasábokra szeljük, a hússzeletek hosszabb oldalára fektetjük, feltekerjük. Egy-egy darab alufóliát megkenünk olívaolajjal, rátesszük a töltött húsokat, beletekerjük, a végeit is összefogjuk, mint a szaloncukrot.

    Egy tepsibe ültetjük, ujjnyi vizet öntünk alájuk, 180 fokon fél órát sütjük. Kivesszük, langyosra hűtjük.

    Leszedjük róluk a fóliát, megkenjük a tojásfehérjével, meghempergetjük a magkeverékben. Egy serpenyőben, kevés olívaolajon minden oldalukat megpirítjuk.

    A lilahagymát nagyobb kockákra vágjuk. A hússütő serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, beletesszük a kétféle hagymát, ráöntjük a balzsamecetet. Addig kevergetjük nagy lángon, míg a nedvesség elfő, a hagyma kicsit megpuhul, de roppanós marad.

    Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, bő sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tökmagolajat, pürésítjük.

    Tálaláskor a húst ferdén óvatosan felvágjuk, tányérra tesszük. Csillagcsővel alakzatokat nyomunk a püréből, közéjük kanalazzuk a balzsamos hagymákat.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin