Elkészítés: A megmosott paprikákat kicsumázzuk, ügyelve arra, hogy a lyukak ne legyenek túl nagyok, nehogy a töltelék főzés közben kifolyjon.
Ezután leforrázzuk, néhány másodperc múlva szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.
A rizst sós vízben megfőzzük, leszűrjük, tálba tesszük.
A megtisztított gombát nagyon apróra daraboljuk, és a finomra vágott hagymával együtt a zsíron (olajon) megpároljuk.
A rizshez adjuk a felütött tojást, a fűszereket, végül a kihűlt gombát. Alaposan összekeverjük, és megtöltjük vele a paprikákat.
Lábasba egymás mellé tesszük, majd a rizs főzővizéből 3-4 evőkanállal a sűrített
paradicsomhoz adunk, hogy kissé felhíguljon. Ráöntjük a paprikákra, és kis lángon addig főzzük, míg a paprikák meg nem puhulnak.
Köretként sós vízben főtt burgonyát adunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre