Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika gombás változatban

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott paprikákat kicsumázzuk, ügyelve arra, hogy a lyukak ne legyenek túl nagyok, nehogy a töltelék főzés közben kifolyjon.

Ezután leforrázzuk, néhány másodperc múlva szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.

A rizst sós vízben megfőzzük, leszűrjük, tálba tesszük.

A megtisztított gombát nagyon apróra daraboljuk, és a finomra vágott hagymával együtt a zsíron (olajon) megpároljuk.

A rizshez adjuk a felütött tojást, a fűszereket, végül a kihűlt gombát. Alaposan összekeverjük, és megtöltjük vele a paprikákat.

Lábasba egymás mellé tesszük, majd a rizs főzővizéből 3-4 evőkanállal a sűrített
paradicsomhoz adunk, hogy kissé felhíguljon. Ráöntjük a paprikákra, és kis lángon addig főzzük, míg a paprikák meg nem puhulnak.

Köretként sós vízben főtt burgonyát adunk mellé.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek