Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött padlizsán pikáns mártással

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg hosszú szemű rizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db padlizsán
  • 8 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 ek liszt
  • bors
  • 1-2 db paradicsom

Elkészítés

    1. A padlizsánokat félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk, úgy, hogy a szélén kb. másfél centi vastag maradjon. Forrásban lévő vízben kb. 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. 
    2. A rizst kevés olajon előpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, hozzáadjuk az aprított petrezselyem felét és puhára főzzük. 
    3. A hagymát finomra aprítjuk, kevés olajon aranysárgára pirítjuk, megszórjuk kevés pirospaprikával, majd hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal, a maradék petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával ízesítjük, és 8-10 percig pirítjuk együtt. 
    4. Ezután megszórjuk a liszttel, további 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Felforraljuk, majd a tűzről levéve jól elkeverjük a tojással. 
    5. A tölteléket összeforgatjuk a rizs felével, majd egyenletesen eloszlatjuk a padlizsánokban. A tetjüket megszórjuk a reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük. 

Megjegyzés

Padlizsán helyett készíthetjük cukkinivel is. Nem hizlal és nagyon finom - a családom kedvence.

Ginda Lászlóné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek