Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tökfőzelék csirkenyárssal

default user icon

Hozzávalók

  • A tökfőzelékhez:
  • 80 dkg tök
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 0,6 dl zöldségalaplé
  • 1 csokor friss kapor
  • 2 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • A csirkenyárshoz:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek étolaj
  • 1 tk őrölt citrombors
  • 1 nagy csipet só

Elkészítés

    1. A tököt nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd tenyerünkkel kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet. A megpucolt vöröshagymát finomra reszeljük, majd egy serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk, és rátesszük a tököt. Felöntjük egy kevés zöldséglével, és hozzáadjuk a finomra vágott kapor 2/3 részét, megsózzuk, megborsozzuk, és kb. 12 perc alatt puhára pároljuk. 
    2. Amikor megpuhult a tök,– de még kellemesen harapható, nem főtt szét  – elzárjuk alatta a lángot, és összekeverjük a joghurttal. Végül jeges fürdőben kihűtjük.
    3. A csirkemellet hosszú csíkokba vágjuk, majd felszúrjuk a hústűre vagy a bambusznyársra. Fűszerezzük őrölt citromborssal és megsózzuk. Forró serpenyőben egy kevés zsiradékon minden oldalát kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük.
    4. A kihűtött főzeléket megszórjuk a maradék friss kaporral, és a csirkenyársakkal tálaljuk.

    11 KIHAGYHATATLAN CSIRKÉS RECEPT A HÉTVÉGÉRE! >>> 

    MÉG TÖBB TÖKFŐZELÉK RECEPT >>> 

    ZSENGE TÖK, A TAVASZI MEGÚJÍTÓ >>> 

Megjegyzés

Ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki a húst!

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin