Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos töltött tök

MME MME
85 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra kockázzuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
  2. Közben kifőzzük a rizst a csomagoláson található útmutatás szerint. Összekeverjük a hússal, valamint a tárkony felével.
  3. A tököt alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, és kikaparjuk a magjait. Megtöltjük a húsos rizzsel. Kikenünk olívaolajjal egy akkora tűzálló tálat, amiben elfér a tök, majd az aljára simítjuk a megmaradt rizses húst, és ráhelyezzük a megtöltött tököket a vágott felükkel felfelé.
  4. Összekeverjük a tejszínt a maradék tárkonnyal, némi sóval és borssal, hozzáadunk kb. 50 ml vizet, és meglocsoljuk vele a sütőforma tartalmát. Meglocsoljuk 1-2 ek olívaolajjal a tökök tetejét.
  5. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt, vagy amíg a tök megpuhul, készre sütjük. Darabokra vágva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss