Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tokány zürichi módra

Hozzávalók

  • 10 dkg sonkahagyma vagy újhagyma
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 60 dkg sovány borjúhús (comb)
  • 1 ek olvasztott vaj
  • 1 ek liszt
  • 1,25 dl száraz fehérbor
  • 2,5 dl habtejszín
  • bors

Elkészítés

    1. A hagymát finomra aprítjuk, a gombákat nagyságtól függően egészben hagyjuk vagy félbevágjuk. A húst vékony csíkokra metéljük, és a felhevített vajon több adagban kb. 6-6 perc alatt elősütjük, amíg egy kis színt kap. Ezután kivesszük, és alufóliával letakarva melegen tartjuk.
    2. A visszamaradt forró zsiradékon megpirítjuk a hagymát és a gombát. Meghintjük a liszttel, enyhén megkapatjuk, majd a borral felöntve felforraljuk, és a tejszínnel behabarjuk. Beletesszük a húst, és kb. 10 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.Rösti illik hozzá, de rizzsel vagy nokedlivel is finom.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin