Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mexikói csikreragu

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemell (vagy csirke felső comb)
  • 3 fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 1 doboz babkonzerv
  • 1/2 doboz kukoricakonzerv
  • olaj
  • bors
  • tex-mex fűszerkeverék
  • 1 db citrom leve
  • tortilla
  • A csípős szószhoz:
  • 50 dkg paradicsompüré
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 tk piri piri szósz (vagy bármilyen más csípős chili szósz)
  • 1/2 db citrom leve

Elkészítés

    1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, tálba tesszük, majd 1-2 ek. olaj jal meglocsoljuk, és a sóval, borssal, valamint tex-mex keverékkel befűszerezzük, összekeverjük, és félretesszük.
    2. Amíg a hús pihen előkészítjük a többi alapanyagot. A hagymát felkockázzuk,a kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk,a fokhagymát összetörjük,a babnak és kukoricának a levét leöntjük.Ha ezzel megvagyunk,akkor egy megfelelő méretű serpenyőben kevés olaj at felforrósítunk és megpirítjuk a fűszeres húst.Amikor kellőképpen megpirult kiszedjük egy tálba és félretesszük amíg a zöldségek elkészülnek.
    3. A serpenyőbe beletesszük a hagymát és a paprikát (ha túl kevésnek találjuk a hús után visszamaradt olaj at, akkor egy kicsit önthetünk hozzá). A zöldségeket kb. 10 percig pirítjuk (a hagyma szép „üvegesre” párolódik,viszont a paprika nem lesz se túl puha, se túl roppanós), közben hozzáadunk egy pici sót, borsot, belekeverjük a zúzott fokhagymát és a citrom levét. Jól összekeverjük, majd beletesszük a babot és a kukoricát, végül pedig a félretett húst. Pár perc alatt időnként megkeverve összeforraljuk.
    4. A csípős szószhoz a hagymát és a fokhagymát feldaraboljuk, majd az összes hozzávalót turmixgépben összedolgozzuk. Az állaga kicsit hígabb, nem mártogatós jellegű.(A szósz hűtőben tartva sokáig eláll,ebben a formában grillezett húsok pácolásához is kitűnő.)
    5. Tálaláskor a tortillákra halmozzuk a zöldséges húsos keveréket, rálocsolunk ízlés szerint a csípős szószból, majd feltekerjük a lapokat.

      QUESADILLA, A MEXIKÓI MELEGSZENDVICS >>> 

      MEXIKÓI SALSA EGYSZERŰEN ÉS FRISSEN - TÖKÉLETES MÁRTOGATÓS 10 PERC ALATT! >>> 

      POFONEGYSZERŰ MEXIKÓI VACSORA 45 PERC ALATT >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin