Elkészítés: A libamellet grillfűszerrel, rozmaringgal és borssal bedörzsöljük. Tepsibe mellétesszük a hagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát, kevés vizet, lefóliázzuk, és puhára pároljuk. Majd a fóliát levéve pirítjuk.
A tésztához a lisztet a darált tepertővel és a zsírral elmorzsoljuk. Sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk a 2 kanál tejfölben feloldott élesztővel, majd 1 tojássárgát és tejfölt teszünk hozzá. Jól kidolgozzuk. Kinyújtjuk, hajtogatjuk, 20 percig hideg helyen hagyjuk, még háromszor hajtogatjuk.
1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk, belecsomagoljuk a libamellet, késsel bevagdaljuk, tetejét tojássárgával megkenjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre