Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-gombás csirkeragu spagettivel

1 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 5 személyre:
  • 60 dkg csirkemellfilé - ujjnyi csíkokra vágva
  • 50 dkg csiperkegomba - szeletelve
  • 15 dkg bacon - aprítva
  • kevés zsiradék
  • 1 vöröshagyma - finomra aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma - zúzva, aprítva
  • késhegynyi őrölt pirospaprika
  • kb. 2 teáskanál szárított kakukkfű
  • kb. 1 teáskanál durvára őrölt színes bors
  • 2 csokor petrezselyem - aprítva
  • 1,5-1,5 dl tejszín és tejföl keveréke
  • ízlés szerint dijoni mustár
  • 1 paprika (piros) kis kockára aprítva - elhagyható
  • liszt
  • 50 dkg spagetti tészta

Elkészítés

    Elkészítés: Nagyobb serpenyőben kevés zsiradékon a szalonnát kisütöm, benne megdinsztelem a vöröshagymát, a fokhagymát, majd a csirkemellet fehéredésig magas hőfokon átpirítom. Meghintem kevés pirospaprikával, sózom, borsozom, kakukkfűvel megszórom, takarékon kb. 15 percig saját levében párolom, majd hozzáadom a gombát is. Utána fűszerezem, rövid időre lefedem, és mivel sok levet enged a csirke és a gomba is, kicsit félrehúzott fedővel magasabb hőfokon párolom, hogy a nagyja leve elpárologjon, mire a hús és a gomba is megpuhul.

    A tejszínt és a tejfölt kikeverem liszttel (függ, hogy mennyi mártást szeretnénk), és besűrítem vele a ragut. Ízesítem mustárral, beleszórom a paprikakockákat és sok petrezselyemzöldjét, rövid idő alatt összeforralom.

    Közben a spagettit a javasolt idő szerint kifőzöm, leszűröm, leöblítem, kevés olívaolajjal összekeverem, majd a raguval tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

prohaszkab
Egyik kedvencem, de csak tejszínnel és sokkal! Ennyihez több mint fél liter főző tejszínt teszek.

Hasonló Receptek

Magazin