Tárkonyos raguleves

default user icon
9 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg pulykamell
  • 5 dkg margarin
  • 1 kis fej hagyma
  • 5 dkg póréhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 1 szál répa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 2-3 közepes krumpli
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2-3 csipet tárkony
  • bors
  • 1 tojásból készült nokedlitészta

Elkészítés

    Elkészítés: Vágd apró kockára a húst, a vörös- és póréhagymát. Olvaszd fel a margarint, párold meg rajta a vöröshagymát. Mielőtt késznek látod, dobd bele a pórét is. Forgasd át párszor, tedd bele a húst, sózd, borsozd, és két nagyobb csipet tárkonyt is tégy bele. Párold fehéredésig. Majd öntsd fel vagy 3 liter vízzel. Tedd bele a húsleveskockát is. Hagyd főni 15 percig. Közben a tejszínt öntsd egy tálkába, jöhet bele az apróra vágott zöldpetrezselyem, keverd át. A forró levesből merjél rá, így hígítsd. Öntsd össze, forrald ki, és csepegtess bele pár csepp citromlevet. Teáskanállal szaggass bele apró nokedlit. A tányérokban még ízlés szerint lehet citromlével picit megbolondítani.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Dogvaaz 1 évvel ezelőtt
A zöldségeket majdnem kihagytam belőle, pedig már fel volt darabolva :)
Pinczés Marianna 5 évvel ezelőtt
Én nem használtam húsleves kockát, hanem főtt sonka levéből készítettem, s friss tárkonyt tettem bele. Isteni lett! :-)
Kovács Gabriella 6 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet! Nagyon finom lett!!!!!
Varga-Bolla Mirjam 7 évvel ezelőtt
Még valami, ha netán hozzájuttok vadhúshoz és persze szeretitek is azzal is mindenképpen érdemes kipróbálni. Persze kicsit hosszadalmasabb az elkészítése, de megéri. Azonban tényleg csak olyanoknak ajánlom, akik bírják az erőteljesebb, karakteresebb ízeket.
Varga-Bolla Mirjam 7 évvel ezelőtt
Csak kicsit kiegészíteném a receptet. Gombával és zöld borsóval megspékelve még finomabb lesz. Próbáljátok ki! Érdemes.
Szijjártó Krisztina 7 évvel ezelőtt
Megfőztem,most lett kész ez a remek leves és nagyon finom lett.Ajánlom mindenkinek.
maddyléna 9 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett a leves.Amikor felöntöttem vízzel, akkor tettem bele a zöldségeket.Egyáltalán nem ázik el a galuska,ha csak tojásból és lisztből készíted ,víz hozzáadása nélkül.
Eke Petra Emese 9 évvel ezelőtt
Szerintem ha nagy adaggal főzünk, és nem valószínű, hogy el is fogy, akkor érdemes külön szaggatni a nokedlit, mert megszívja magát, és totyakos lesz tőle a leves. Egyébként , lelkes amatőr szakácsként nagyon hiányzott, hogy mikor kell bele a zöldség!
Hodosi Erzsébet 9 évvel ezelőtt
Mikor is rakjuk bele a zöldségeket? Én tudom, mert már főztem ilyen levest, de lehet, hogy valaki nem érti majd!!!

Hasonló Receptek

Magazin