Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sztrapacska

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg juh túró
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

    1. A nyers burgonyát finomra lereszeljük, hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor feljöttek a víz tetejére, utána még 2-3 percig főzzük a galuskákat.
    2. A szalonnát kockákra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. A szalonnatepertőt kivesszük, és a galuskát összekeverjük a zsírral.
    3. Rámorzsoljuk a juhtúrót, meglocsoljuk tejföllel, tetejére szórjuk a tepertőt, és forrón tálaljuk. Ízlés szerint vékonyra szeletelt lilahagymát is kínálhatunk hozzá.

    KLASSZIKUS JUHTÚRÓS SZTRAPACSKA >>> 

    SZALONNÁS-JUHTÚRÓS PALACSINTA >>> 

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin