A burgonyát finomra reszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, a zablisztet, és összedolgozzuk a tésztát. Jóval tömörebb tésztát kell kapnunk, mint a klasszikus nokedli tészta, és jó ragacsosat.
Sós, forró vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, míg a burgonya megpuhul, és a galuskák a víz felszínére úsznak.
Egy lábosban kevés olajat hevítünk, beledobjuk a felkockázott szalonnát, és az apróra vágott hagymákat. Megpirítjuk őket, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és rámorzsoljuk a juhtúrót.
A kifőtt galuskát leszűrjük, átmossuk hideg vízzel, majd a juhtúrós szalonnára szedjük. Összeforgatjuk - ha tejfölt is keverünk bele sokkal szaftosabb lesz. Ízlés szerint apróra vágott petrezselyemmel és kápia paprikával kínáljuk.