Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szicíliai pesto spagettivel

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg hántolt mandula vagy fenyőmag
  • 2 marék bazsalikomlevél
  • 5 gerezd fok hagyma
  • 5 méretes paradicsom
  • 1-1,5 dl olívaolaj (érzés és ízlés szerint)
  • finomra reszelt parmezán ízlés szerint
  • 50 dkg spagetti

Elkészítés

    Elkészítés: A mandulát vagy a fenyőmagot apróra daráljuk, a paradicsomokat pár pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk, kicsit meg is szurkálhatjuk őket előtte, hogy könnyebben lejöjjön a héjuk.

    A paradicsomforrázó vízben feltesszük a tésztát főni (ne felejtsük el sót is adni a vízhez).

    A forrázott paradicsomok összeugrott héját lehámozzuk, a kopasz paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk. A darált mandulát vagy fenyőmagot a többi hozzávalóval együtt (kivéve parmezán) botmixerrel összeturmixoljuk, a végén belekeverjük ízlés szerinti mennyiségben a parmezánt is.

    Pont mire kifő a tészta, el is készül a pestónk! Vigyázat, a vacsora elfogyasztása után garantáltan átható fokhagyma illatunk lesz!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin