Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szezámmagos grissini

Hozzávalók

  • 3 ek hántolatlan szezámmag
  • 25 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1/2 tk só
  • 1/2 kocka friss élesztő
  • 1/2 tk cukor
  • 5 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. A szezámmagot tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül aranysárgára pirítjuk, majd félretesszük.
    2. A lisztet elvegyítjük 1/2 tk sóval. A keverőtálba morzsolt élesztőt elkeverjük 1/2 tk cukorral és 1,5 dl langyos vízzel. Hozzáadunk 4 ek olajat és 1 ek pirított szezámmagot, majd robotgép gyúrópálcájával összedolgozzuk, és kézzel simára gyúrjuk. A cipóvá formázott tésztát visszatesszük a tálba, és letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 30 percig.
    3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és két sütőlemezt vagy tepsit leterítünk sütőpapírral. A lisztezett felületen alaposan átgyúrt tésztát kb. 25 x 15 cm-es lappá nyújtjuk, és megkenjük 1 ek olajjal. Ezt keresztben 1 cm széles csíkokra vágjuk, és kézzel mindet rúddá sodorjuk.
    4. A rudakat kellő távolságot hagyva a sütőlemezekre fektetjük, majd megkenjük egy kevés vízzel, megszórjuk a maradék szezámmaggal, és a sütő középső részében ropogósra sütjük tepsinként 10-15 perc alatt.

    ROZMARINGOS GRISSINI>>> 

    TÖNKÖLYÖS GRISSINI>>> 

    PARMEZÁNOS GRISSINI FOKHAGYMÁS MAJONÉZZEL>>> 

A teljesen kihűlt grissinit fém süteményes dobozban tárolhatod.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin