Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült kacsacomb kacsamájjal és vörösboros lilakáposztával

2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db kacsacomb fejenként
  • kacsamáj
  • libazsír
  • fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • friss majoranna
  • rozmaring
  • vörösbor
  • lilakáposzta
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • alma
  • citrom
  • vaj
  • cukor
  • köménymag
  • őrölt feketebors
  • ecet
  • citromlé
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A kacsacombokat ételízesítővel vagy sóval és borssal bedörzsölöm, s beteszem a hűtőbe néhány órára.

    A combokat belehelyezem egy nyél nélküli serpenyőbe kevés libazsírra (a kacsa amúgy is sok zsírt fog majd engedni), teszek rájuk-melléjük bőségesen fokhagymagerezdeket, a kertben frissen szedett kakukkfüvet, rozmaringot és majorannát, kevés vizet öntök alá, lefedem, s nem túl nagy lángon párolom, időnként meglocsolom, a vége felé hozzáöntöm a vörösbort.

    Közben felszeletelem a káposztát. Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, teszek rá cukrot, karamellizálom. Rádobom a hagymát, megdinsztelem. Hozzáadom a káposztát és az almát, néhány szelet citromot, sóval, borssal, köménymaggal ízesítem. Időnként megkavarom. Amikor már majdnem kész, adok hozzá kevés ecetet, citromlevet és vörösbort, készre párolom.

    Amikor a combok már megpuhultak, beteszem a serpenyőt a 200 fokra előmelegített sütőbe, s rövid idő alatt aranybarnára grillezem. Ezalatt kisütöm a szeletelt májat, borsozom.

    A sült kacsacombot a májjal és a lilakáposztával tálalom, köretnek főtt rizst és petrezselymes burgonyát adok, esetle sárgabarackbefőttet és áfonyalekvárt is kínálhatunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

dzsafi
Egyik nagy kedvencem!
ekesandi
Jól hangzik:)))

Hasonló Receptek

Magazin