A kacsamáj nem sorolható a hétköznapokon, vagyis gyakran használt alapanyagok közé. Nem véletlen, hogy inkább ünnepi és/vagy különleges alkalmakkor kerül az asztalra. Számos formában elkészíthető. A leggyakrabban pástétomként fogyasztjuk, de egészben is megsüthető a libamájhoz hasonlóan. Ünnepi ételkülönlegesség tehát, amelyet főként karácsonykor készítenek a legszívesebben az éttermekben és a háziasszonyok otthon.
Valójában egész évben elérhető, de inkább csak a nagyobb ünnepek során kerül az asztalra. A karácsony egyik fénypontja lehet a kacsamájból készített pástétom.
Mindenképpen hűtőszekrényben. A nyers kacsamájat a lehető leggyorsabban fel kell dolgozni.
136 kcal
18.7 g
4.6 g
3.5 g
A piskótatészta akkor lesz puha, és marad napokig is puha, ha egy pohár tejfölt vagy egy kis tejet keverünk bele.
Beküldő: Mészáros Tímea