Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

RECEPTEK kacsamáj HOZZÁVALÓVAL

...

Leírás

A kacsamáj nem sorolható a hétköznapokon, vagyis gyakran használt alapanyagok közé. Nem véletlen, hogy inkább ünnepi és/vagy különleges alkalmakkor kerül az asztalra. Számos formában elkészíthető. A leggyakrabban pástétomként fogyasztjuk, de egészben is megsüthető a libamájhoz hasonlóan. Ünnepi ételkülönlegesség tehát, amelyet főként karácsonykor készítenek a legszívesebben az éttermekben és a háziasszonyok otthon.

Mikor vegyem meg?

Valójában egész évben elérhető, de inkább csak a nagyobb ünnepek során kerül az asztalra. A karácsony egyik fénypontja lehet a kacsamájból készített pástétom.

Hol tároljam?

Mindenképpen hűtőszekrényben. A nyers kacsamájat a lehető leggyorsabban fel kell dolgozni.

Tápérték (100g)

Energia

136 kcal

Fehérje

18.7 g

Zsír

4.6 g

Szénhidrát

3.5 g