Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Stájer tányérhús

default user icon

Hozzávalók

  • 3 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1/2 db zellergumó
  • 2 fej hagyma
  • 1/8 l ecet
  • 1 db babérlevél
  • 8 szem fekete bors
  • 6 szem szegfűbors
  • 6 db borókabogyó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kb. 50 dkg sovány sertéstarja (csont nélkül)
  • 75 dkg burgonya
  • 1 ek olvasztott vaj
  • bors
  • köménymag
  • kb. 2,5 dkg torma
  • 1 db alma
  • 2 tk citromlé
  • cukor
  • néhány szál metélőhagyma

Elkészítés

    1. A megtisztított gyökérzöldségeket szálasra metéljük, a hagymát félbevágva felszeleteljük. Egy fazékban felforralunk 1 l vizet az ecettel és a fűszerekkel együtt. Beletesszük a megmosott húst, és szükség esetén kiegészítjük annyi vízzel, hogy a lé ellepje a húst. Fedő alatt így főzzük lassú tűzön 45 percig. Ezután hozzáadjuk az előkészített zöldséget és hagymát, valamint az egészben hagyott fokhagymát, és a húst továbbra is lassú tűzön puhára főzzük. 
    2. A meghámozott krumplit megmossuk, negyedekre vágjuk, és sós vízben megfőzzük kb. 20 perc alatt. Közben a meghámozott, lereszelt tormát és almát összekeverjük, majd a citromlével és egy csipetnyi cukorral ízesítjük. A krumplit leszűrjük, a felhevített olvasztott vajon enyhén megpirítjuk, és meghintjük sóval, borssal, köménymaggal. 
    3. A fazékból kiemelt húst ujjnyi vastagon felszeleteljük. A zöldségeket leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a levest átszűrjük és szükség esetén megsózzuk. A húst adagonként tányérokra szedjük, elrendezzük rajta a zöldségeket, és metélőhagymával díszítjük. A köményes krumplit, az almás tormát és a levest külön-külön tálaljuk.

Megjegyzés

A babérlevelet és a szemes fűszereket tüllzacskóban vagy fűszertojásban tedd a vízbe, hogy könnyen kiemelhesd!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin