Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos palacsinta tejföllel töltve

Hozzávalók

  • 2 marék friss spenót
  • 5 dl tej
  • bors
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • olaj
  • friss petrezselyemzöld
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg natúr vajkrém
  • 4 ek tejföl
  • bors
  • 20 dkg kolozsvári szalonna

Elkészítés

    1. A spenótot és a tejet összeturmixoljuk, átöntjük egy tálba, sózzuk, borsozzuk. Kikeverjük a tojással és a liszttel úgy, hogy sima tésztát kapjunk, amit 20 percig pihentetünk.
    2. Egy kevés serpenyőben felforrósított olajon, de alacsony hőmérsékelten kisütjük a palacsintákat, hogy szép zöldek maradjanak.
    3. A vajkrémet kikeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk. Megkenjük vele a palacsinták egyik oldalának a felét, majd elrendezzük rajtuk a kockára vágott és kisütött szalonnát. Mindet félbehajtjuk, és apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Tetszés szerinti zöldséget kínálunk mellé.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin