Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos burgonyagombócok szalonnával és juhtúróval

Hozzávalók

  • 500 g burgonya
  • 300 g friss spenót
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 db tojássárgája
  • kb. 150 g liszt
  • 150 g császárszalonna
  • 1 ek olaj
  • 150 g juhtúró

Elkészítés

    1. Tegyük egy nagyobb lábasba a meghámozott, apróra kockázott burgonyát. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi egyujjnyira ellepi, és lefedve főzzük puhára.

    2. Közben a megtisztított spenótot főzzük sós vízben kb. 5 percig. Azután szűrjük le, alaposan nyomkodjuk ki a levelekből a felesleges nedvességet, majd aprítsuk fel azokat.

    3. A leszűrt burgonyát törjük át burgonyanyomóval, és hagyjuk kissé hűlni. Ízesítsük egy kevés sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Keverjük hozzá a kissé felvert tojássárgáját és a spenótot. Apránként dolgozzunk bele annyi lisztet, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Nedves kézzel formázzunk belőle kis gombócokat, és lobogó, sós vízben főzzük azokat addig, amíg feljönnek a víz tetejére. Azután szűrjük le.

    4. A felkockázott szalonnát pirítsuk ropogósra a felforrósított olajon, majd szedjük ki, és a visszamaradt zsiradékon forgassuk meg a gombócokat. Végül rendezzük tányérokba azokat, és a szalonnával, valamint az elmorzsolt juhtúróval megszórva tálaljuk. 

Megjegyzés

A harsány zöld levelek tele vannak vitaminnal, az ízük pedig egyszerűen mennyei. Ráadásul nem csak főzelék készíthető belőlük!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Spenótos burgonyagombócok szalonnával és juhtúróval recept?


Magazin