Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgával töltött csirkemell snidlinges sajtmártással

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 kisebb csirkemellfilé
  • őrölt bors
  • 40 dkg zöldspárga
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • A sajtmártáshoz:
  • 20 dkg krémsajt
  • őrölt fehérbors
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 2 dl húsleves
  • 1 szelet pirított kenyér

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet lapjában vágd félbe, finoman verd ki, sózd, borsozd.

A zsenge spárgát dobd forrásban lévő, sós vízbe és 2 percig főzd, majd csepegtesd le.

A hússzeletekre fektess 4-5 szál spárgát, csavard fel, hústűvel rögzítsd. A kis csomagokat szórd meg ételízesítővel, azután locsold meg olajjal, s tedd a sütőbe. 220 fokon 20-25 perc alatt süsd meg, s közben olykor-olykor locsolgasd meg saját levével.

A mártáshoz a húslevest forrald fel, tördeld bele a pirított kenyeret, majd az egészet öntsd a turmixgépbe. Add hozzá a krémsajtot, és turmixold habosra. Szórd bele a finomra vágott metélőhagymát, ha szükséges, sóval, őrölt fehér borssal ízesítsd.

Máris tálalhatod, ha megsült a hús. Nagyobb étvágyúaknak párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát kínálhatsz mellé.

Ezek is érdekelhetnek