Elkészítés: A csirkemellet lapjában vágd félbe, finoman verd ki, sózd, borsozd.
A zsenge spárgát dobd forrásban lévő, sós vízbe és 2 percig főzd, majd csepegtesd le.
A hússzeletekre fektess 4-5 szál spárgát, csavard fel, hústűvel rögzítsd. A kis csomagokat szórd meg ételízesítővel, azután locsold meg olajjal, s tedd a sütőbe. 220 fokon 20-25 perc alatt süsd meg, s közben olykor-olykor locsolgasd meg saját levével.
A mártáshoz a húslevest forrald fel, tördeld bele a pirított kenyeret, majd az egészet öntsd a turmixgépbe. Add hozzá a krémsajtot, és turmixold habosra. Szórd bele a finomra vágott metélőhagymát, ha szükséges, sóval, őrölt fehér borssal ízesítsd.
Máris tálalhatod, ha megsült a hús. Nagyobb étvágyúaknak párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát kínálhatsz mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre