Keress receptre vagy hozzávalóra

Pikáns kolbászos-csicseriborsós spagetti

Hozzávalók

  • 12 dkg kolbász
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 dkg tenger gyümölcsei (fagyasztott)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk édes-nemes paprika
  • 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 1,5 dl húslevesalaplé
  • 25 dkg spagetti
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db citrom
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1.

    A meghámozott kolbászt felvágjuk kockákra, és azokat száraz, forró serpenyőben pirítjuk 5 percig, majd mindet átszedjük egy tálba. Felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, rádobjuk a felengedett tintahalat vagy tenger gyümölcseit, és néhány perc alatt aranyszínűre sütjük. Végül ezt is átszedjük a tálba.

    2.

    Felforrósítjuk a megmaradt olívaolajat, és üvegesre sütjük rajta a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kimagozott, felkockázott paprikákat, továbbá a meghámozott, átnyomott fokhagymát, és további 5 percig együtt pirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, és kissé lepirítjuk. Azután a leszűrt csicseriborsót beleforgatjuk, az alaplével felöntjük, és közepes lángon, lefedve 8-10 percig főzzük. Végül ízlés szerint megsózzuk.

    3.

    A spagettit forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, a csomagolásán megadott utasítás szerint. A raguhoz keverjük a kolbászkockákat és tintahalat vagy tenger gyümölcseit, végül a leszűrt, tányérokba halmozott tésztára kanalazzuk. A finomra vágott petrezselyemmel, továbbá a citrom lereszelt héjával megszórva és a felkarikázott gyümölccsel díszítve tálaljuk.

Felkockázott fehér húsú halfilével elkészítve is finom.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin