Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spagetti shimeji gombával és ropogós zsályával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg spagetti
  • 20 dkg shimeji gomba (vagy más)
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 nagy zsályalevél
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A spagettit a szokásos módon kifőzzük. Leszűrjük, a főzőléből egy pohárnyit félreteszünk.

    Egy serpenyőben kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonna zsírját, félretesszük a pörcöket. A visszamaradt zsírban ropogósra sütjük a zsályaleveleket (2-3 perc), ezt is félretesszük.

    A gombák szárának alsó részét, ahol össze vannak nőve, levágjuk. A többit a serpenyőbe dobjuk, alacsony lángon, kevergetve 10 percig pirítjuk. Kicsit sózzuk, nagyon borsozzuk. A petrezselymet apróra vágjuk, a gombára szórjuk, hozzáöntjük a spagettit, összekeverjük. Elzárjuk a lángot, hozzáöntünk kb. 1 dl főzőlevet, összeforgatjuk. Ha száraznak érezzük, még önthetünk hozzá a léből.

    A ropogós zsályával megkoronázva azonnal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin