Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, a közepébe mélyedést vájunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, a sót, a lágy margarint, és a langyos vizet. Összegyúrjuk és jól kidolgozzuk. 5 percig pihentetjük, majd 12 darabba vágjuk és olajos kézzel cipókat formázunk belőle. Letakarjuk és 15 percig kelesztjük.
A kelesztés után a cipókból hosszú rudakat sodrunk és pereceket formázunk belőlük. Tepsire tesszük és újra 15 percig kelesztjük, majd a felvert tojással megkenjük a perecek tetejét.
Ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, kömény maggal, és sóval. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 12-15 percre szép piros ropogósra sütjük.
Ez a perec egy igazi meccsnézéshez való ropogtatnivaló, sörkorcsolya, de a gyerekek kedvence is, mert nagyon ízletes és mutatós, kínálja magát. - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!