Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Sósperec egyszerűen

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg só
  • 10 dkg margarin
  • 4,5 dl langyos víz
  • A tetejére:
  • 1 db tojás (a kenéshez)
  • 1 tk szezámmag
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 dl olaj a formázáshoz

Elkészítés

    1. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, a közepébe mélyedést vájunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, a sót, a lágy margarint, és a langyos vizet. Összegyúrjuk és jól kidolgozzuk. 5 percig pihentetjük, majd 12 darabba vágjuk és olajos kézzel cipókat formázunk belőle. Letakarjuk és 15 percig kelesztjük.
    2. A kelesztés után a cipókból hosszú rudakat sodrunk és pereceket formázunk belőlük. Tepsire tesszük és újra 15 percig kelesztjük, majd a felvert tojással megkenjük a perecek tetejét. Ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, kömény maggal, és sóval. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 12-15 percre szép piros ropogósra sütjük.

    SÓS APRÓSÜTIK, AVAGY BOR- ÉS SÖRKORCSOLYÁK >>>

    SÓS VENDÉGVÁRÓK - VÁLOGATÁS >>> 

    SÓS APRÓSÜTEMÉNYEK - VÁLOGATÁS >>> 

Megjegyzés

Ez a perec egy igazi meccs nézéshez való ropógtatnívaló,sörkorcsolya, de a gyerekek kedvence is ,mert nagyon ízletes,és mutatós kínálja magát.

Szekeres Lajosné Klári
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Magazin

Hirdetes
Hirdetes