Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bajor perec

120 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük az élesztőt, hozzáadjuk az 1 tk sót, az olívaolajat, majd fokozatosan hozzácsorgatjuk a meglangyosított tejet. Összegyúrjuk, simára dagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
  2. A megkelt tésztát 10 egyforma darabra osztjuk, mindet gombóccá formáljuk, és letakarva hagyjuk ismét 20 percet kelni. Ezután egyesével mindet hosszú, vékony hengerré sodorjuk (a sodráshoz ne használjunk lisztet!), a végeket elvékonyítjuk.
  3. Minden hengerből perecet formálunk: a két végét behajtjuk a közepe felé, egyszer megtekerjük, majd óvatosan a közepéhez nyomkodjuk.
  4. 1,5 l vizet felforralunk. A lángot visszavesszük alatta, hozzáadunk 1 tk sót és szódabikarbónát. Szedő lapáttal, egyesével beletesszük az épp csak gyöngyöző vízbe a pereceket, és főzzük mindkét oldalukon 15-15 másodpercig.
  5. Ezután sütőpapírral bélelt nagy tepsibe tesszük (hagyjunk köztük helyet), és rögtön megszórjuk a tetejüket nagy szemű sóval. A tepsit 190-200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük a pereceket. 

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss