Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkasaláta fehérboros majonézmártással

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg héjában főtt burgonya
  • 4 db közepes csemegeuborka
  • 2 db zöldalma
  • 1 db nagyobb piros kaliforniai paprika
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 dl majonéz
  • 15 dkg szeletelt húsos füstölt sonka

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, és az uborkával, a héjas zöldalmával, a paprikával együtt egyenletes hasábokra vágjuk. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, lazán átkeverjük, és tálalásig hűtőbe tesszük.

    A fehérbort a majonézhez öntjük, és habverővel simára keverjük.

    Tálaláskor a salátát tányérokra halmozzuk, meglocsoljuk a majonézmártással, és a vékony sonkaszeleteket ízlésesen ráhajtogatjuk, végül petrezselyemmel díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin