Keress receptre vagy hozzávalóra

Sonkás-gombás töltött padlizsán

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 kisebb padlizsán
  • vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 paradicsom
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg gomba
  • bors
  • 1 pohár főtt rizs
  • 2 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A megmosott padlizsánt hosszában félbevágom, vajjal kikent sütőlemezre fektetem, és forró sütőben
    kicsit átsütöm. Ezután a padlizsán húsos részét kiszedem, és apró kockára vágom.

    8 dkg vajat felforrósítok, benne 1 kis fej hagymát üvegesre pirítok, héj nélküli, kockára vágott paradicsomot, kockára vágott sonkát adok hozzá, és jól átpárolom. Sóval, borssal ízesítem. A szintén kockára vágott gombát vajban megpirítom.

    Összekeverem a párolt sonkás padlizsánt a gombával, a főtt rizzsel és a tojással. A töltelékkel megtöltöm a kivájt padlizsánokat, kivajazott tepsibe teszem, megszórom kevés zsemlemorzsával, olvasztott vajjal meglocsolom, és
    szép pirosra sütöm.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin