Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás csirkemell zöldségágyon

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 tk szárított rozmaring
  • őrölt csípős paprika
  • 8 vékony szelet nyers sonka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál szárzeller
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db kis cukkini
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • 1 tk vágott petrezselyem

Elkészítés

    1. A húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük. Forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, és rozmaringgal, sóval, pirospaprikával ízesítjük. Minden filét 2 szelet sonkába göngyölünk.
    2. Összevágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.
    3. Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget, rövid ideig pirítjuk. Belekeverjük a boros paradicsompürét, sóval, paprikával ízesítjük.
    4. A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk. A filét előmelegített tányérra tesszük, és melegen tartjuk.
    5. A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet. A zöldséget a hús mellé helyezzük, rögtön tálaljuk.

Megjegyzés

A recepthez ajánljuk:
Excellence Chardonnay Extra Sec
Mint a neve is sugallja, ez egy különlegesen száraz Törley pezsgő. Fajtapezsgőként a 100% Chardonnay alapbor friss, üde savai csodálatos illat- és zamatanyagai köszöntik az extra száraz pezsgők kedvelőit. Látványos ételkiegészítő, mert a finom eloszlású buborékok gyöngyfüzérként szállnak fel a pohárba töltött italból.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin