Sonkaleves snidlinggel

Hozzávalók

  • 40 dkg füstölt sonka
  • 2 nagyobb fej hagyma (lilahagyma is jó)
  • 2-3 ek olaj
  • 1,5 l alaplé
  • 1 adag leveszöldség
  • 2 szem burgonya
  • 1 kisebb fej fokhagyma
  • 1 késhegynyi majoránna
  • 3 db babérlevél
  • 10 db egész bors
  • 5 dkg szárított gyömbér
  • 1 csipetnyi rozmaring
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • 1 db szerecsendió
  • 1/2 citrom leve
  • 2 ek barna cukor
  • 2 csapott evőkanál mustár
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 cs csigatészta vagy házi galuska
  • 1 db kemény tojás fejenként
  • 1 csokor friss snidling
  • 2 db zöldpaprika

Elkészítés

     

    1.

    3 evőkanál olajon pároljuk üvegesre a kockára vágott hagymákat. Dobjuk rá a kockára vágott sonkát. Pirítsuk addig, amíg a hús jól átsül.

    2.

    Öntsük fel az alaplével és dobjuk bele a leveszöldségeket. Szórjuk bele a fokhagymát, majoránnát, babérlevelet, borsot, a szárított gyömbért, rozmaringot, pirospaprikát és a szerecsendiót. Főzzük gyöngyözve kb egy órát. A lényeg, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

    3.

    Csináljunk egy rendhagyó habarást. Keverjük a tejfölbe a citromlevet, barna cukrot, lisztet, mustárt és egy kis petrezselymet. Először öntsünk hozzá a leves levéből és jól keverjük el. Aztán mehet a habarás a levesbe. Miután egyet buggyant, húzzuk le a tűzről.

    4.

    Tálalásnál rakjuk bele a negyedre vágott kemény tojást, snidlinget, a felkarikázott zöldpaprikát és a kifőzött csigatésztát. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin