Sonkaleves - nem csak húsvétkor

Hozzávalók

  • 25-30 dkg főtt füstölt parasztsonka vagy csülök
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1/4 db zellergumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szárzeller (kb 10 cm)
  • 10-15 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • 4 db főtt tojás
  • 1 tk reszelt torma
  • 1,5 l alaplé (ebből 2,5 dl sonkalé)
  • 1 db húsleveskocka
  • olaj

Elkészítés

    1. Egy kevés olajon megpároljuk a megtisztított, megpucolt és felaprított zöldségeket, majd felöntjük az alaplével, a sonkalével és ha még szükséges, vízzel.
    2. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott sonkát, a szárzellert és a leveskockát, majd forrástól számítva kb. 30 perc alatt készre főzzük.
    3. Tormával ízesítjük, ha szükséges, sózzuk.
    4. Tálaláskor a leves mellett a tányérba teszünk egy darab főtt tojást is. Tormával és zellerlevéllel díszítjük.

Megjegyzés

A sonka főzőlevét lefagyaszthatjuk, így az év folyamán bármikor elkészíthetjük a levest. Friss zöldségekkel még ízletesebb. Sonkalével főzhetünk pl. burgonyafőzeléket, de készíthetünk zöldséges aszpikot is.

Dr.Gondek Károlyné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin