Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Árfigyelő recept: sertéspörkölt nokedlivel, amitől garantált az ebéd utáni szieszta

default user icon
MME
Minden héten több alkalommal is ellátogatunk az Árfigyelő honlapjára, hogy az ott található hozzávalók alapján ajánljuk egy finom ebédet. A recept kiválasztásánál olyan szempontok vezéreltek, mint a kedvező ár, az egyszerűség, és az, hogy akár másnapra is bőven maradjon belőle. A mai ajánlatunk: sertéspörkölt nokedlivel.

Már ti is biztosan hallottatok az online Árfigyelőről, ami már csak azért is egy nagyon jó felület, mert fokozza a piaci versenyt, az árakat igyekszik lejjebb szorítani, és talán az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy mi is könnyedén összehasonlíthatjuk a kiskereskedelmi láncok bizonyos termékre szabott árait. A honlapon szereplő adatok minden reggel legkésőbb 4 óráig frissülnek, szóval az alábbi sertéspörköltre vonatkozó árak a mai napra értendőek.

Sertéspörkölt nokedlivel

Hozzávalók a pörkölthöz:

  • 2 ek zsír (Penny, Tesco, Aldi: 499Ft. /40 dkg)
  • 2 fej vöröshagyma (Auchan, Aldi, Lidl, Penny: 499Ft. /1kg)
  • 2 ek pirospaprika
  • 60 dkg sertéscomb (Auchan, Tesco, Aldi, Lidl, Penny: 1299Ft. /1kg)

Hozzávalók a nokedlihez:

  • 50 dkg liszt (Tesco, Auchan, Aldi, Lidl, Penny: 149Ft. /1kg)
  • 2 db tojás (Spar, Auchan: 629Ft. /10db)
  • olaj (Tesco 399Ft /1l)

Elkészítés:

  1. A sertéspörkölt elkészítéséhez a vöröshagymát megtiszítjuk, felkockázzuk, és 1 evőkanál felolvasztott zsíron megdinszteljük.
  2. Amikor már üveges, meghintjük pirospaprikával, összekeverjük, majd 1 perc múlva, nehogy a paprika odakapjon és megkeseredjen, mehet bele a kb. 1x1 centis kockákra vágott hús.
  3. Összekeverjük, megsózzuk, és egy pár percig, közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk. Ráöntünk kb. 1 dl forró vizet, ismét megkeverjük, és közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük.
  4. Amikor már állagra megfelelő, fedő nélkül főzzük pár percig, hogy a szaft jó sűrű legyen.
  5. A nokedlihez a lisztet a tojással, a sóval és annyi vízzel összekeverjük, hogy még könnyen keverhető, de sűrű masszát kapjunk.
  6. Lobogó, sós vízbe – amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is – beleszaggatjuk a tésztát (nokedliszaggatóval, vagy, ha nincs, a türelmesebbek kiskanállal is nekiállhatnak). Többször megkeverjük, nehogy az edény alján leragadjon.
  7. Ha a nokedlik feljöttek a víz a tetejére, leszűrjük, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük egy kevés felmelegített zsiradékkal.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek