Keress receptre vagy hozzávalóra

Sárgarépás babsaláta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kis fej saláta
  • 40 dkg sárgarépa felkarikázva
  • 15 dkg fejtett bab
  • 2 szem szegfűszeg
  • Az öntethez:
  • 3-4 evőkanál salátaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 keménytojás sárgája
  • 1 kávéskanál mustár
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, felaprózzuk. A répát enyhén sós vízben a szegfűszeggel puhára pároljuk, lecsepegtetjük, a szegfűszeget eltávolítjuk. A babot ugyancsak enyhén sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük. Miután a bab és a répa is kihűlt, a salátalevelekhez adjuk.

    Az öntethez a tojássárgáját villával áttörjük, simára keverjük a mustárral, az olajjal, a citromlével, majd a salátára öntjük, és lazán összekeverjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin