Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsó főzelék sült hagymakarikákkal

90 perc
bonyolult
olcsó
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A sárgaborsót alaposan átmosom, előző este hideg vízbe beáztatom, többször cserélem alatta a vizet.

A hagymát apróra vágom, az olívaolajon megpárolom. Közben leszűröm a sárgaborsót, meghámozom, felkarikázom a sárgarépákat, fokhagymaprésen átnyomom a fokhagymagerezdeket.

A megpárolt hagymához adom a sárgaborsót, átkeverem, felöntöm a húslével, beleadom a sárgarépa karikákat, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet. Sózom, fűszerezem az őrölt borssal és a szerecsendióval. Közepes lángon, fedő alatt pépes állagúra főzöm, nálam ez olyan 70-80 perc. Ha szükséges, pótolok hozzá húslevet.

Kiveszem a babérleveleket, hagyom kissé hűlni, botmixerrel pépesítem.

A sült hagymakarikához a hagymát meghámozom, felkarikázom közepes szeletekre, karikáira szedem. Megforgatom lisztben, majd forró olajban aranybarnára sütöm, lecsepegtetem.

Tálaláskor a főzeléket meghintem kevés pirospaprikával, vágott zöldpetrezselyemmel, aki kéri, 1 kanálnyi tejfölt is kap a tetejére, feltétként a sült hagymakarikákat kínálom hozzá.

Megjegyzés

Húsevőknek a sült hagymakarikák mellé kakastaréjt is teszek az asztalra: tábla szalonnából szeleteket vágok, bőréig bevágom centinként, serpenyőben ropogósra sütöm, míg kakastaréj formájú lesz. A kisült szalonnazsírral meglocsolom a főzeléket.

Természetesen, húsmuskétásként van füstölt húsos változatom is, hamarosan az is következik.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek