A összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval. Hozzádjuk a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját, a reszelt sajtot, és a tejfölt, majd egynemű tészává keverjük.
Pár perc pihentetés után, 1 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük tojásfehérjével, sajttal,szezámmaggal és/vagy tökmaggal megszórjuk, és 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
Nagy előnye, hogy sütés nélkül sokáig tárolható lefagyasztva. Ha lefafyasztjuk kiszaggatva, bármikor, úgy fagyosan betesszük kikent tepsibe, megkenjük, megszórjuk, és 15-20 perc alatt kész a friss, meleg perec.
Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.
A European Best Destinations független utazási portál idén is elindította a közönségszavazását arról, hogy a látogatók melyik karácsonyi vásárt tartják a legszebbnek Európában. A jelenlegi állás szerint a budapesti Advent Bazilika már bekerült a top 10-be – és a szavazás még nem ért véget!
Hozzászólások