Sacher torta

default user icon
7 4/5

Hozzávalók

  • 4 tojás,
  • 10 dkg vaj,
  • 14 dkg porcukor,
  • 14 dkg étcsokoládé,
  • 7 dkg finom liszt.
  • A tetejére: 10 dkg házi sárgabaracklekvár,
  • 12 dkg étcsokoládé,
  • 12 dkg cukor,
  • 1 teáskanál olaj,
  • 4 evőkanál víz

Elkészítés

    A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott étcsokoládét és alaposan elkeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és kanállal a masszába forgatjuk. Végül beleszitáljk a lisztet. A tésztát kivajazott, zsemlemorzsával behintett 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk és 170 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Kihűlve rácsra borítjuk és megkenjük a megmelegített sárgabaracklekvárral. A mázhoz a csokoládét darabokra tördeljük, lábosba tesszük az olajjal együtt és kis lángon (még jobb, ha vízgőz fölött) melegítjük. Hozzáadjuk a vizet és a cukrot, állandóan kevergetve összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. Megszilárdulva szeleteljük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

bzsuzsa 4 évvel ezelőtt
Ez a kép tévedés?
Fekete Balazs 4 évvel ezelőtt
Marcipán??? Dió-mogyoró??? Drágáim, egyik sem.
Horváth Dávid 6 évvel ezelőtt
szakal55-el értek egyet, a sacher tortához nem kell marcipán.
Szakál Ádám 8 évvel ezelőtt
A még igazibb (valódi) viszont nem tartalmaz marcipánt! Csokoládék "tészta", lekvár, csokoládés "borítás"! Üdv!
Kati Löw 10 évvel ezelőtt
Az igazi Sacher torta 8 tojásos,a tetejére pedig nem lekvár, hanem marzipán massza kerül. A máz pedig 150 g keserü( nagyon jó fajta csoki) 150 g tejcsoki 30-40 g kókuszzsírral keverve,soha nem vajjal vagy margarinnal
Braun Ildikó 11 évvel ezelőtt
Gyakran a tésztába mogyorót is tesznek. Apróra vágva, kicsit megpörkölve, úgy az igazi
Tóth Emese 12 évvel ezelőtt
Most pontosan mennyi cukor is kell?

Hasonló Receptek