Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rizslepény szójababcsírával és sült tökkel

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók: 25 dkg barnarizs, só, majoránna, szójaszósz, 1 kg sütőtök, szegfűszeg, olaj, 15 dkg szójacsíra

Elkészítés

    Elkészítése: A barnarizst a szokásosnál “ragacsosabbá” pároljuk, (kétszeres mennyiségű vízzel), ha kihűlt, sóval ízesítjük, morzsolt majoránnával fűszerezzük, vékony metéltre vágott nyers sütőtököt keverünk hozzá. A rizst összegyúrjuk és lepényeket vagy kis korongokat formázunk belőle, melyeket kevés forró olajban megsütünk. A sütőtököt megtisztítjuk, egyenletes darabokra vágjuk, és kb.180 fokos sütőben megsütjük. A tökbe sütés előtt szúrjunk néhány szem szegfűszeget, melyeket tálalás előtt távolítsunk el. A szójacsírát néhány másodperc alatt kevés forró olajban átforgatjuk, szójaszósszal ízesítjük, majd azonnal a tányérra helyezzük, tetejére tesszük a kisült rizslepényeket és a sült tökkel körítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin