Elkészítés: A megmosott rizst átsütjük 2 dkg vajon, felöntjük kétszeres mennyíségű vízzel, beletesszük a húsleveskockát, és kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk.
A megmosott és letörölt májakról eltávolítjuk a szíveket. A maradék vajon a zúzott fokhagymával és a majoránnával - félidőben megforgatva - megsütjük a májakat. Levét leszűrjük, és összekeverjük a rizzsel. Egy tálra púpozzuk, és rátesszük a májakat. Most sózzuk, ne sütés előtt!
A hagymát vékony karikára vágjuk, megforgatjuk a lisztben, és forró olajban ropogós pirosra sütjük.
A lecsepegtetett sült hagymával beborítjuk a tálban lévő rizst és májat, ecetes savanyúsággal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre