Elkészítés: A leveles tésztát kb. 5 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. Az egyik felét megkenjük ribizlilekvárral, majd a másik felét ráhatjuk, a A széleit egy villa segítségével lenyomkodjuk, hogy szép cakkos legyen. A megtöltött tésztánkat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és kb. 2 cm-enként keresztirányban bevagdossuk.
Elkészítjük a ropogós mandulát a sütemény tetejére: ehhez egy kis edényben vajat olvasztunk, majd mikor felolvadt, hozzáöntjük a szeletelt mandulát és a kristálycukrot, és közepes lángon, folyamatos kavargatás mellett megvárjuk, míg a cukor felolvad és karamellizálódik. Isteni illatú vajas karamellával bevont mandulaszeleteinkhez még egy kevés zsíros tejszínt öntünk, és összeforraljuk.
A nyers tészta tetején eloszlatjuk az illatos mandulás keveréket, és 190 fokra előmelegített sütőben légkeveréses fokozaton kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre