Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A rebarbarákat feldaraboljuk (én olyan 4-5 cm-es darabokra szeleteltem), és egy lábasban feltesszük főni 4 evőkanál vízzel és a 8 evőkanál cukorral. Vigyázat, nagyon hamar megfő, pár perc forrás után nézzünk rá: ha már puha, de még nem esik szét, akkor jó. Ha kész, rászórjuk a gyömbért, és egy tűzálló tálba önjük (vizestül).
Ezután elkészítjük a morzsát: a lisztet, a 11 dkg cukrot és a vajat jó alaposan összemorzsoljuk, a rebarbarák tetejére szórjuk, majd betesszük a sütőbe. 35-45 percig sütjük.
Melegen vagy langyosan a legfinomabb (de remekül melegíthető másnap a mikróban) - nagyon jól illik hozzá minden tejszínes és vaníliás íz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre