Ha idén a főtt tojásokkal is szeretnéd elkápráztatni a vendégeket, no meg az éhesen érkező locsolókat, akkor kínáld őket rántott változattal. Első pillantásra fel sem ismerik majd, milyen ételt raktál eléjük. Ezért rögtön indíthatod a lakomát egy találós kérdéssel: „Szerinted mi van a tányéron?” A Vidék íze magazin alábbi receptjéből ki is derül a válasz.
Íme a Vidék íze magazin különleges receptje a rántott tojáshoz.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 2 evőkanál majonéz
- torma
- snidling
- liszt, tojás és morzsa a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
- só
- bors
Elkészítés:
- Sós vízben keményre főzzük a tojásokat. Hideg víz alatt leöblítjük, meghámozzuk. Hosszában kettévágjuk.
- A tojások sárgáját egy tálba kaparjuk.
- A fehérjéket a szokásos módon (liszt, tojás, morzsa) panírozzuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
- A tojások sárgáját szitán áttörjük, ízesítjük. Habzsákba rakjuk és beletöltjük a rántott fél tojásokba.
Borítókép: Vidék íze magazin