Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakottas gazdagon

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg burgonya
  • 40 dkg darált sertéslapocka
  • 2 ek olaj
  • bors
  • 2 dkg vaj (+ a tálhoz)
  • 25 dkg erdei gombakeverék
  • 4 dl habtejszín (cukrozatlan)
  • 1 gerezd fok hagyma
  • 1 csokor kapor
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

    1. A meghámozott, felkarikázott burgonyát 5 perc alatt majdnem teljesen puhára főzzük sós vízben. Ezután leszűrjük.
    2. A darált húst kevergetve fehéredésig pirítjuk a felhevített olajon. A tűzről levéve kissé összetörjük villával, majd megsózzuk, megborsozzuk.
    3. A vajat felforrósítjuk, és kissé megpirítjuk rajta a megtisztított, falatnyi darabokra vágott gombafejeket. Megsózzuk, megborsozzuk, azután lehúzzuk a tűzről.
    4. A burgonyakarikák felét elrendezzük egy kivajazott tűzálló tálban, ráhalmozzuk a darált húst, majd elosztjuk rajta a megmaradt krumplikarikákat és a pirított gombát.
    5. A tejszínt összekeverjük a meghámozott, átnyomott fokhagymával, a finomra vágott kaporral, valamint ízlés szerint sóval és borssal. A tálba locsoljuk, rátesszük a felkockázott bacont, megszórjuk a lereszelt sajttal, és a 200 fokos sütőben 40 percig sütjük, 30 percig fólia alatt, 10 percig nélküle.

    ISTENI SERTÉSSEL KÉSZÜLT FOGÁSOK >>> 

    TOP 25 ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>> 

    MÉG TÖBB GOMBÁVAL KÉSZÜLT ÉTEL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin