Rakott palacsinta

default user icon
2 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • fél l tej
  • 5 evőkanál olaj
  • 40 dkg sonka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg pannónia sajt
  • 1/4 l tejföl
  • 2 tojás
  • fél evőkanál ételízesítő
  • vaj, zsemlemorzsa (a tűzálló tál kikenéséhez)

Elkészítés

    Előkészítés: A lisztet elkeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a tejjel és egy-két ek. olajjal, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A sonkát vastag csíkokra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.

    Elkészítés: Olajozott palacsintasütőben a szokásosnál egy kicsit vastagabb palacsintákat sütünk, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, metéltre vágjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A palacsintametéltet összekeverjük a sonkával, a felét a tűzálló tálba terítjük. Megszórjuk a sajt felével, befedjük a maradék sonkás metélttel. A tejfölt simára keverjük a tojásokkal, a Delikáttal, borssal, és a tészta tetejére öntjük. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, betesszük a sütőbe, és kb. 40 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
    1 adag: 2470 kJ/590 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Barbi 3 évvel ezelőtt
A legelején sütöttem egy kis szalonnát hozzá, amit a sonkás-palacsintához kevertem. A tejfölhöz dupla petrezselymet és 3 gerezd fokhagymát is tettem. A 10 dkg sajt helyett pedig 25 dkg lett:) Remélem fincsi lesz, most sül...:-)
Pongorné Fekete Éva 11 évvel ezelőtt
Nagyon finom. 10-es skálán 9-et értem el ezzel. Petrezselyem elhagyható, a sajtból viszont nálunk a duplája is kevés.

Hasonló Receptek

Magazin