Rakott baconös csirkemell

default user icon

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell
  • 30 dkg rizs
  • 8 szelet füstölt bacon
  • 1 pohár tejföl
  • 25 dkg sajt
  • 0,5 db hagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • vaj (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés

    1. A rizst egy kevés egy olajon megpirítjuk, majd fél liter forró vízzel leöntjük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes vizet fel nem szívja. Ha kész, lefedve állni hagyjuk.
    2. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük és félbe vágjuk. A tejfölt sóval, borssal és fűszerpaprikával összekeverjük, a sajt felét lereszeljük. A csirkemellet rárakjuk a baconre, megkenjük a tejföllel, szórunk rá egy kis sajtot és belecsavarjuk.
    3. Kivajazzuk a tepsit, beleöntjük a rizst, ráfektetjük a húst, és közé tesszük a rétegeire bontott hagymát. Lelocsoljuk a maradék tejföllel, végül megszórjuk a tetejét sajttal.
    4. Alufóliával letakarva 190 fokon 40-50 percet sütjük, majd az alufóliát levéve megpirítjuk a tetejét.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek