Elkészítés: A húst fűszerezem sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával, fokhagymával. A zsemléket vízbe áztatás után alaposan kinyomkodva 1 egész tojással együtt a húsba keverem, félreteszem.
6 db tojást keményre főzök, lehűtöm, megpucolom. Kicsi olajon megdinsztelem az apróra felkockázott hagymát, ráteszem a felszeletelt gombát, sózom, borsozom, és addig párolom, amíg a levét elfővi.
Egy közepes méretű tepszit olajjal kikenek, meghintem zsemlemorzsával, majd a hús kétharmadát belesimítom. Ráterítem a gombaragut, erre rákarikázom a főtt tojásokat. A maradék masszából vékonyabb rudakat sodrok a tenyereim között, és berácsozom a tetejét.
Előmelegített sütőbe tolom, és 180 fokon 45 percig sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre