Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácsos fasírtlepény

75 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst fűszerezem sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával, fokhagymával. A zsemléket vízbe áztatás után alaposan kinyomkodva 1 egész tojással együtt a húsba keverem, félreteszem.

6 db tojást keményre főzök, lehűtöm, megpucolom. Kicsi olajon megdinsztelem az apróra felkockázott hagymát, ráteszem a felszeletelt gombát, sózom, borsozom, és addig párolom, amíg a levét elfővi.

Egy közepes méretű tepszit olajjal kikenek, meghintem zsemlemorzsával, majd a hús kétharmadát belesimítom. Ráterítem a gombaragut, erre rákarikázom a főtt tojásokat. A maradék masszából vékonyabb rudakat sodrok a tenyereim között, és berácsozom a tetejét.

Előmelegített sütőbe tolom, és 180 fokon 45 percig sütöm.

Megjegyzés

Nálunk ez azért vált be, mert imádjuk a fasírtot, de a férjem a ropogósra sültet, míg én inkább a puha belsejét részesítem előnyben. Ennek a lepénynek pedig puha az alja és ropogós a rács a tetején.
- Zolani

Ezek is érdekelhetnek